Moedermelk Netwerk BorstkolfWinkel

 

Er zijn verschillende flessen om gekolfde moedermelk heel handig en hygiënisch in te bewaren. Simpelweg kolven, portioneren, koelen of invriezen om vervolgens een speen op de fles te draaien als je de melk weer nodig hebt. Op die manier is er niemand met de handen aan jouw kostbare moedermelk geweest!

 

 

Kamertemperatuur

(20 C)

Koelkast

(5 C)

Vriezer

(-15 C)

Diepvries

(- 20 C)

Na opwarming

 

Verse moedermelk 5 tot 10 uur tot 5 dagen 3 à 4 mnd tot 12 mnd 1 uur
Ontdooide moedermelk 1 uur 24 uur     1 uur

 

  • Ga hygiënisch te werk.
  • Was je handen voor het kolven.
  • Gebruik schoon en gesteriliseerd kolfmateriaal en flesjes.
  • Koel de moedermelk zo snel als mogelijk.
  • Bewaar flesjes moedermelk altijd achter in de koelkast.
  • Vries de melk binnen 24 uur in.
  • Reserveer een aparte lade in de vriezer voor de moedermelk.
  • Geef elk zakje of flesje afgekolfde moedermelk een etiket met daarop de datum.
  • Bewaar de melk bij voorkeur in kleine porties van 50 - 120 cc; zo voorkom je dat je teveel melk hebt opgewarmd als je baby niet alles opdrinkt.
  • Vervoer de melk koel van werk naar huis en van huis naar crèche; bijvoorbeeld in een koeltasje met koelelementen.
  • Als moedermelk op een temperatuur van 0 - 5 °C wordt bewaard, kun je de dagopbrengst opsparen en alles bij elkaar in één fles mengen en in de koelkast bewaren, of invriezen.
  • Kolf / bewaar / vries en bewerk moedermelk het liefst in flessen zodat er geen besmetting van handbacteriën kan plaatsvinden.
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je de BorstkolfWinkel blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Manage cookies
← Keer terug naar de backoffice    - Van 20 juli t/m 7 augustus zijn wij vanwege vakantie gesloten. - Hide