Nieuwtjes op het gebied van Borstvoeding en Kolf

Medela PersonalFit Flex borstschild review

Medela PersonalFit Flex borstschild review

Na 50 jaar is Medela tevoorschijn gekomen met een onderzoek wat geresulteerd heeft in de productie van borstschilden die aansluiten op de ‘moderne’ borst. Wat een ‘moderne’ borst ook mag zijn. Borsten en tepels zijn er nu eenmaal in verschillende vormen en maten. Vraag maar aan je vriendje, je man of zelfs je oude vader…

Wij testten Medela personalFit Flex uit.

Je geeft geen borstvoeding dus ben je een slechte moeder… ‘In de luren’

Je geeft geen borstvoeding dus ben je een slechte moeder… ‘In de luren’

Ik ben het beu… Heel erg beu: Als je geen borstvoeding geeft dan ben je een slechte moeder.
Als ik weer een dergelijk topic door mn strot geschoven krijg via (social) media kan ik het niet laten. Ik lees het toch terwijl ik dat helemaal niet wil. Iedereen buitelt over elkaar heen. De ene lelijke opmerking over de andere.
Mijn hormonen zijn al lang gezakt. Inhoudelijk reageren op deze hele MommyWar discussie is niet meer mijn ding. Ik zie iets heel anders gebeuren: Panem et circenses (brood en spelen) & Divide et impera (verdeel en heers).

Ons jongste kind wordt 16 dit jaar. We hebben 5 kinderen en ja, allemaal hebben ze borstvoeding gehad. Of het goed lukte? Om heel eerlijk te zeggen, heb ik alleen een tevreden gevoel over borstvoeding bij de jongste van de 5. Die andere 4 keer passen in mijn categorie ‘mislukt’. Nouja, niet gelukt met bijpassend schuldgevoel…

Voedingslounge Negen Maanden Beurs 2018

Voedingslounge Negen Maanden Beurs 2018

Ga je naar de 9 MND beurs met je kindje en wil je borstvoeden, fles geven of kolven? Je bent van harte welkom in een van de 3 voedingslounges op @negenmaandenbeurs! Je mag ook GRATIS naar de Huishoud- & Pasar Colours Beurs!
Wanneer je vragen hebt over de voeding aan jouw kindje dan staan onze lactatiekundigen voor je klaar. Verder kan je bij ons lekker zitten, kletsen en een theetje, water of koffie drinken 'on the house'. Ook geven we ook advies over borstkolven (mocht je daar nog vragen over hebben).

Mag je borstvoeding geven nadat je alcohol hebt gedronken?

  • Geplaatst op
  • Door Chella Verhoeven LK ibclc
  • Geplaatst in alcohol, meten
Mag je borstvoeding geven nadat je alcohol hebt gedronken?

Aangezien er in de besloten FB groep Kolven en Borstvoeding regelmatig vragen over het gebruik van alcohol en borstvoeding worden gesteld, geven we hier nog wat aanwijzingen voor als je ook van plan bent om Carnaval te gaan vieren (natuurlijk kan deze blog je ook de weg wijzen tijdens andere feestjes waar alcohol geschonken wordt wanneer je nog een baby aan de borst hebt)

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »